tisdag 10 april 2012

Köra bil och skriva brev

VTI (Väg- och trafikforskningsinstitutet) anser inte att det behövs ett förbud mot att prata i telefon eller skriva SMS under bilkörning.
Underligt.
Skriva SMS - det är ju som att sitta och skriva brev samtidigt som man rattar bilen. Vem kan tycka att det är okej, att det inte påverkar trafiksäkerheten?
VTI säger att folk ändå inte brukar bry sig om förbud. Nehej, så då måste vi tillåta det? Vilken konstig logik.
Det är förbjudet att råna, misshandla, göra inbrott, vandalisera etc. etc., men folk gör det ändå. Det är till och med förbjudet att överträda hastighetsbestämmelserna, det kan man ju tycka är ett lindrigt brott jämfört med de nyss nämnda. Men människor kör för fort hela tiden. Är det en anledning till att ta bort förbuden, att införa fri hastighet överallt?

Albanien, Serbien, Moldavien och Malta. De länderna utgör Sveriges sällskap i icke-förbudsligan. I övrigt har samtliga europeiska länder lagstiftat mot att skriva SMS och att prata i mobil utan handsfree under bilkörning.

K. såg en gång hur en äldre dam blev påkörd av en cyklist som satt och skrev SMS samtidigt som hon cyklade. Vad kan då inte hända när man sitter i en bil?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja och hemskt att slå på nån som redan ligger...
Klart det inte heter fällas om att ha ihjäl sälar! :-(