fredag 2 mars 2012

Drag i Nerja

Varje dag lyssnar K. på Kustradion, och där har hon hört talas om en bar som har ett välgörenhetsjippo nu på lördag. Artister ska uppträda och alla intäkter går till en familj vars barn har en ovanlig sjukdom och måste genomgå en stor och dyr operation. Det kan vi ju stödja, tänkte vi, men var ligger den baren? Och så råkade vi passera den när vi var ute på en kvällspromenad, helt slumpmässigt, och gick på en gata vi aldrig brukar gå på. "Där är det ju!" sa K. och pekade på den affisch som fanns utanför.
En kille kom ut ur baren och berättade mer om det hela, och så nämnde han i förbifarten att på torsdag (dvs igår) är det dragshow. "Really?!" sa vi, jätteintresserade. "Det är jag som har dragshowen" sa han lite blygt.

Så igår gick vi dit. Denna för oss okända sida av Nerja måste förstås utforskas.
Baren var ganska liten och det var väl en tolv-femton personer där i början. Tre straighta brittiska pensionärspar, några kvinnor i 45-årsåldern, ett par unga killar, och så lite strödda individer, däribland en snygg medelålders man som spanade på pojkarna i baren.

Många transor är ganska vulgo, och denna var inget undantag. De brukar också vara väldigt långa och stora, så de kan knappast passera som kvinnor, om nu det är intressant.
Men hur som helst, hon/han greppade micken och musiken gick igång. Superbra låtar! Härlig stämning! Vi klappade och visslade, och det kom stadigt in mer folk.
Transan hade väl ingen "show" direkt, utan hon mimade (rätt så bra) till musiken. Och använde de stora taklamporna som enda rekvisita, snurrade på dem ibland och så. Det var alltså inget After Dark, men toppenkul på ett opretentiöst sätt.


Musiken fortsatte att vara bra, och stämningen steg till oanade höjder. Så småningom blev det ganska fullt därinne, och mot slutet var nästan alla i baren på benen och hoppade och dansade och hade sig.
K. som har piggnat till betydligt, bjöd upp den snygga medelålders mannen. Han studsade upp ur sin fåtölj, och - oj!
K. är väldigt följsam, har taktsinne och dansar bra, och det var minsann tur! För den här mannen, han dansade som något jag aldrig har sett annat än på TV. Han svängde och virvlade och sprätte omkring där på golvet, benen for som trumpinnar, fort, fort i perfekt takt. Han var alltså väldigt bra, extremt skicklig rentav. Hade det varit jag som blivit dansad med på det sättet hade jag legat som en trasig vante i nåt hörn efter 30 sekunder, men K. hängde med. Nätt och jämnt, men hon klarade det.
Vi tror att han var gammal tävlingsdansare, eller möjligen konståkare.

Så nu har vi varit på dragshow i Nerja, lite undergroundkultur sådär, och det var så snällt, så snällt. Och glatt. Och okomplicerat kul. Vi vill ännu mindre än förut åka härifrån!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha, jag ser K i dansens virvlar framför mitt öga! Du skulle ha filmat! :D