onsdag 21 mars 2012

Utekväll på Pipes of Scotland

Det var ju varmt ute idag! Och även i kväll. När jag gick ut vid 19-tiden var det alldeles ljummet och vindstilla, och jag tänkte "men oj, jag fryser inte", och det var verkligen skönt.
Koltrastar och andra fåglar kvittrade lite överallt, där jag gick på väg mot Pipes of Scotland. Det är, som framgår av namnet, en skotsk pub, och på onsdagar är det musikquiz där. Vi är ju fyra Carolinakompisar som träffas ibland, alla hyfsat musikintresserade, och nu tänkte vi satsa på framgång i popquizen. Men det var otroligt svårt, lite för svårt faktiskt. Visserligen började det bra med Dolly Parton och Kenny Rogers, men sen skulle man känna igen låtar från både barnprogram, hårdrock och reklamsnuttar. Vi var för gamla! Kunde inte mycket alls. Vanliga popfrågor såg man knappt röken av.
Sen när vi såg att vissa satt med sina mobiler och googlade (trots förbud), och att ett sånt fuskande lag dessutom vann det åtråvärda priset som var en trerättersmiddag för tre personer, så kändes det väl sådär. Inget man får lust att göra igen, trots att det utlovades att nästa veckas tävling inte alls blir lika svår.

Jag har aldrig besökt Pipes of Scotland tidigare. De har över 20 sorters öl på fat, varav några väldigt ovanliga, och ännu fler sorter på flaska. En sorts vin bara. Säkert ett toppenställe för ölälskare. Jag har ju själv varit en sådan, men nu dricker jag väldigt sällan öl. Det vin som fanns var i alla fall helt okej.

Maten var medioker. Jag beställde en husets hamburgare som var en typisk pubhamburgare fast kanske lite tråkigare. Servicen var också medioker. De hästsvansförsedda tjejerna i personalen var i och för sig snälla, glada och trevliga, men det var något som saknades. Uppmärksamhet och engagemang kanske.

Det var som alltid kul att träffa det gamla gänget. Men själva Pipes of Scotland gav ingen direkt mersmak. Jag tror inte att någon av oss går dit igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för recensionen! Synd att det inte var nåt bra ställe, hade varit kul att testa nåt för mig nytt! Och öl gillar jag... :D

Monica Hortell sa...

Gillar man öl är det nog värt att gå dit. Dom har nåt som heter Fyrklöver - man får testa fyra sorters fatöl för 118 spänn. Inga stora öl, men ändå. Maten och quizen kan man däremot avstå från.