tisdag 6 mars 2012

Oväntat möte på stranden

Det är vår här nu. Dvs. för oss är det högsommar, med +21 i skuggan och snudd på överdrivet varmt i solen. Luften är fuktigare också.
Folk är glada, det känns att allt blir lättare, bord ställs ut på torg och trottoarer, kockar visslar för sig själva i köket, serveringspersonal småsjunger medan de dukar... Och de ekonomiska hjulen kanske får lite välbehövlig fart. Man ser många utförsäljningar, lagerrensningar och tomma lokaler, och det är nog rätt jobbigt för många näringsidkare. Priserna på bostäder har också gått ner, med 10-30 % att döma av mäklarnas skyltfönster.

Igår var det så hett på terrassen så det gick inte att vara där några längre stunder. Jag försökte jobba men lyckades inget vidare. Tankarna liksom stannade innan de var färdiga, idéerna flöt trögt, och jag gav upp efter ett tag. K. gick ner till den lilla "andliga" och lugna stranden här nedanför. Där gick hon och letade fina stenar, njöt av vågorna som stilla rullade in och andades in den speciella atmosfär som finns där på Playa del Salon. Hon kände sig meditativ och i kontakt med kosmos. Då kom en gris springande! En stor, lång och vältrimmad gris. Inte vad man väntar sig att se där på stranden.
Efter grisen kom en kvinna i baddräkt och en man, båda med kamera i högsta hugg. Även K. halade fram sin, och det blev några fina grisbilder, eftersom den ibland stannade helt lugnt och bökade lite.


Det ligger några hus därnere, och i ett av dem hörde grisen hemma. En kvinna kom ut och ropade något, och då sprang den hem!

Inga kommentarer: