fredag 23 mars 2012

Varierande ämnen

Blogger har ännu inte fixat redigeringsfunktionen....bu! Annars brukar jag skriva och sedan kolla och rätta, lägga till, stryka och omformulera, men nu står texten som den är. När jag postar ett inlägg finns ingen återvändo. Det gillar jag inte.

Dagen var vårlik om än inte lika varm som igår. Jag gick ner till det lilla lokala gymmet och tränade. Det var mycket folk där, tyckte jag. Sju personer i den lilla lokalen känns typ knökfullt. Och jag blir betänksam när jag ser småbarn inne på gymmet. Idag var det en liten två-treåring vars pappa sprang på löpbandet. Det lilla barnet klängde på träningsredskap och försökte förströ sig på olika sätt. Jag höll på med roddmaskinen och kände plötsligt har jag stötte emot nån liten person som råkade stå i vägen. Inget hände, men visst är det en säkerhetsfråga.
Om man har sitt barn och inte får barnvakt, kan man inte skippa träningen just då? Eller gå till Friskis & Svettis på Väderkvarnsgatan - dom har barnpassning, helt förnämligt.

K. mår bättre för varje dag och börjar alltmer likna sitt gamla jag. Toppenbra. Fortfarande kan hon bli lite yr ibland, och hon gillar inte när det händer flera saker samtidigt, eller om hon snabbt måste ställa om sig mellan olika saker. Men jämfört med hur det var för några månader sedan, så är det här helt fantastiskt bra. Jag har varit väldigt orolig, tänk om hon aldrig blir sig själv igen, men nu är jag väldigt hoppfull.

Vi har ätit gott ikväll. Oxfilé rentav. Brynt i stekpanna och sedan stekt i ugnen på låg värme, då blir den röd men inte blodig, precis som på restauranger. Diverse tillbehör. Några glas rött vin till mig, ett halvt glas till K. Alkohol är hon fortfarande mycket försiktig med.

På tal om oxfilé, så stod det ju i tidningarna om farorna med rött kött, för bara ett par dagar sedan var det stora rubriker.
Risken att dö "i förtid" ökar med 13% om man äter kött. Och ännu värre: Risken ökar med 20% om man äter mycket processat kött som bacon och korv.
Jaha. Nu undrar jag ju vad man utgår från. Hur stor är grundrisken att dö i förtid? 5%? Om undersökningarna håller, och man räknar med baconätarnas riskfaktor på 20 %, så blir den sammanlagda risken då 6%. Eller om grundrisken är 10% (att dö i förtid, det låter väl lite för mycket?), då är baconätarnas risk 12%. Troligen inget att bry sig om.

Idag stod det dessutom om en helt annan undersökning, där det konstaterats att kvinnor som inte äter kött löper större risk att få depressioner.
Hur blir det nu? Långlivad och deprimerad? Kortlivad och glad? Vad ska man välja?

Jag köpte tulpaner idag, det hör våren till. Guloranga eller rosa är mina favoriter, och idag blev det guloranga. Och på söndag börjar sommartiden. Kommunen har redan sopat massor av gångvägar och trottoarer, typ en dryg månad tidigare än vanligt. Det verkar som att alla har bestämt sig för att vintern är över. Yes!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ehum... WordPress.?!