måndag 26 mars 2012

Optimism utan orsak

Oj, oj, ska det här bli en sån där dag när jag inte skriver ett enda blogginlägg?
Tja, inget särskilt har ju hänt. Jag har jobbat, tränat, läst, och vad mer..? Just ingenting. Och eftersom jag inte har kollat så mycket i tidningarna finns det heller inget jag direkt retar mig på. I bakhuvudet mal dock vissa saker, och det har med debattklimat, yttrandefrihet och sånt att göra. Men det ska jag glömma just nu.

Jag har en märkligt optimistisk känsla. Inget nytt i och för sig, för det har jag lite då och då. Alltså på det viset att jag känner mig förvissad om att något väldigt bra kommer att hända snart. Sen brukar det väl inte komma några jättelyft, i alla fall inte i den skala jag tror. Men själva grundkänslan kan man leva gott på.

Ibland funderar jag på om optimism är en medfödd egenskap. Det lutar åt det. Kanske handlar det om att man har en ovanligt stor andel av vissa enzymer/hormoner/signalsubstanser, typ serotonin. Och då uppkommer förstås den viktiga frågan: Varför har man det? Slump? Förutbestämt? Tidigare liv? Ett resultat av flera hittills okända faktorer? Intressant i vilket fall.
Och som sagt, jag är optimistisk. Hoppas det finns en anledning till det, även om den råkar vara dold just nu.

Inga kommentarer: