söndag 14 augusti 2011

Inga nyttigheter idag

Jag hade tänkt dammsuga idag. Och våttorka köksgolvet som är ansatt av diverse stänk och fläckar. Efter det tänkte jag byta lakan, tvätta en maskin, diska lite handdisk som ligger och väntar och... ja, det skulle bli en nyttig dag.
Inget av ovanstående har jag gjort. Frågan är, vart har dagen tagit vägen?
En djup fråga som jag absolut inte kan besvara.

Nyss har jag i alla fall ätit middag. Lammfärsbiffar som jag hade höga förväntningar på. Men lammfärsen smakade lite fränt, lite för mycket får. Det är så med lamm, antingen är det jättegott eller också har det en obehagligt vild bismak.

Ett par fotbollsmatcher har jag också tittat på. Har man inget annat att göra (för dammsugning, disk, tvätt o.d. räknas inte som "något att göra") så är det alltid mysigt att sjunka ner i soffan och kolla på Premier League.
Jag läser ibland "floskeltoppen" och liknande, där folk har lyssnat på sportkommentatorer och noterat allt knäppt som dom säger. Ofta är det väldigt kul, och jag blir så impad över att människor verkligen hör och dessutom kommer ihåg det. Själv har jag aldrig upptäckt en enda floskel/felsägning/underlig liknelse. Förrän idag. Äntligen!
I Viasat Fotboll, matchen West Bromwich-Manchester United kommenterade kommentatorn av en spelarnas kroppsbyggnad, som han tyckte var väldigt ovanlig. Jag rusade iväg till papper och penna för att snabbt och ordagrant skriva upp det.:
"Han har en väldigt kraftig överkropp, och så blir han smalare och smalare ju längre benen blir."

Den kroppsbyggnaden kan man ju verkligen begrunda. Tänk om den hade varit tvärtom. Det hade varit märkligt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag får tankarna till en Barbiedocka... Omöjlig kropp, liksom. Men jag fattar inte vad han menar, egentligen...