onsdag 17 augusti 2011

Domar efter upplopp och kunglig graviditet

Nu har man i England börjat åtala och döma personer som var delaktiga i upploppen. Men det kan väl inte vara mer än en liten bråkdel dom får tag i? Blixtsnabba rättegångar tycks det i alla fall vara, och dom straff som hittills utmätts är smått hårresande. Sex månaders fängelse för att ha stulit en flaska mineralvatten, nog låter det lite hårt? Eller fyra års fängelse för att på facebook ha publicerat en uppmaning till folk att bege sig till en viss plats och sätta igång bråk och upplopp där. Uppmaningen låg bara ute i ett dygn och inga ligister dök upp. Men det är syftet som räknas och alltså, fyra år...
Nja, jag ger inte mycket för den svenska mjäkigheten vad gäller brottslighet, men det här känns verkligen som att överdriva åt andra hållet.

Stor uppståndelse är det i media nu när kronprinsessan Victoria väntar barn. AB hade liverapportering från slottet samt en notis "For our english readers", alltså nyheten även på engelska. Något sådant har jag aldrig sett förut. Vad ska dom för övrigt stå utanför slottet för? Hon ska ju inte föda förrän i mars. Aftonbladet, som fullkomligen hatar monarkin, som brukar ta varje tillfälle att både bespotta den som institution och att smutskasta exempelvis kungen som person. Nu har dom skickat ut en upphetsad reporter för att sända live-TV från slottet. Knäppt.
Hovets hemsida lär ha kraschat.
Och hos spelbolagen kan man betta på barnets namn.
Hjälp, vilken hysteri det kommer att vara nu ett bra tag.

Inga kommentarer: