måndag 29 augusti 2011

Världens kortaste underhållning?

Det var ju ett väldigt liv om Usain Bolts tjuvstart på 100 meter.Nu vill många att reglerna ska ändras, bara för att det råkade vara favoriten/den självklara vinnaren som tjuvstartade. Världen har snuvats på en fantastisk idrottstävling, en stor upplevelse, en magnifik show...jag vet inte allt vad dom säger.

Personligen har jag aldrig förstått haussen runt 100-metersfinaler. Det anses så fantastiskt med dessa lopp, det är liksom friidrottens höjdpunkt, den stora, stora upplevelsen. Som är över på tio sekunder. What´s the deal, liksom.
Och världsrekordet, 9.58 sekunder, som innehas av Bolt, visst, det är helt otroligt snabbt. Men hur kan upplevelsen för åskådaren bli större om löparen springer på 9.58 jämfört med om han springer på till exempel 9.65? Sju hundradelar av en sekund, det syns ju inte ens!

Tacka vet jag 800 meter. Två varv runt banan. Då märker man vad som händer. Löparna buffas och knuffas för att få bra positioner, ibland är det riktigt dramatiskt redan där, man ser deras taktiska upplägg, och det kan dessutom bli fantastiska spurtstrider. Allt kan hända i ett 800-meterslopp. Mycket kan hända på 100 meter också - men man hinner ju inte se det! Sen att det är tre miljoner repriser är en annan sak.

Inga kommentarer: