söndag 3 april 2011

Il Forno

Krogbesök ikväll igen. Målareventet som K. hade var jättelyckat, och jag hade också en ganska bra och nyttig dag här hemma. Skönt så att gå iväg och äta gott på ett bra ställe.

Il Forno. Italienare högt upp på S:t Olofsgatan. På lördagar brukar det vara svårt att få bord, men tidigt en söndag kväll var det inga problem. Vi fick en liten hörnplats bredvid en vedtrave. Fick snabbt in menyerna. Sedan hände ingenting. Och ingenting. Jag tänkte på den recension jag skulle skriva.
Efter ett bra tag kom i alla fall servitrisen. Vi hade bestämt vad vi skulle äta men hade lite frågor om vinerna. Ett glas rött som skulle passa till våra resp. rätter. Den unga servitrisen hade ingen aaning. "Jag vet ingenting om viner, jag ska hämta min chef."
Humpf, nästan pinsamt. Kombinationen vin-mat är ett av Il Fornos signum, och dom är stolta över sin vinlista...
Chefen kom. Hade förslag och vi bestämde oss utifrån det.

Det tog lång tid innan vi fick beställa mat, men sen kom den in desto snabbare. Jag åt oxfilé med skogssvampsås och skogsbär.


Och det var jättegott. Perfekt kött, perfekt stekt. God sås, goda, lagom avvägda tillbehör. Mums.
Och med Tastekortet åt vi för halva priset. Värt. Som dom säger nuförtiden.

Ingen frågade om vi ville ha dessert eller något mer att dricka. Det ville vi i och för sig inte, men jag måste tyvärr säga att servicen ikväll var undermålig. Man ska inte anställa ungdomar utan att ge dom åtminstone ett hum om vad själva kärnverksamheten går ut på.
Maten får en stark fyra (av fem).
Servicen får en snäll tvåa.

Men jag har ätit på Il Forno förut och haft den mest fantastiska personal som engagerade sig, gav råd och kunde sina saker. Så det kanske var reserven som var inkallad ikväll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trist med servicen, men jag noterade en nedgång efter ägarbytet: vid en högtidsdag frågade jag, när jag ringde och bokade bord, om man kunde ordna några röda rosor eftersom vi skulle fira en födelsedag. Inga problem! Men förra året, typ fem år senare, fick jag ett flabb i luren, ungefär... Trist attityd. Men maten och vinerna är kanon, så man går ju dit igen. När man får råd.

Monica Hortell sa...

Jag visste inte att dom hade bytt ägare. När var det?

Anonym sa...

Det måste ju ha varit nån gång mellan 2005 och 2010. Om jag räknar födelsedagar i familjen, liksom.