fredag 29 april 2011

TV-bröllop

Jag förbereder kvällen och morgondagen (gäster kommer ikväll, bort på sillunch imorgon, middag här hemma m.m.). Mellan varven kollar jag lite på det engelska bröllopet.



Kan nöjt patriotiskt konstatera att bröllopet mellan Victoria och Daniel var mycket, mycket bättre. Både rent ceremonimässigt (ledigare, roligare, varmare) och TV-mässigt. Här är det ganska uppstyltat. Väldigt sakralt också. Länge sedan man hörde så många präster prata så länge. Eller hörde så många långa psalmer sjungas.
TV-bilderna fokuserade på personer som inte ens kommentatorerna kunde säga något om.


När Victoria gifte sig kände man sig delaktig, vilket i och för sig är väldigt speciellt. Det var som att vara med på en enormt lång och rolig fest. (Jag var ju dessutom med fem minuter i morgon-TV också, och pratade om brudparets horoskop, så jag var verkligen ett litet uns delaktig :-)) Nästa dag vaknade man och kände sig glad för att det hade varit så kul dagen innan!

Nu ska jag lämna flärd och kungligheter och ägna mig åt att städa badrummet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ehum... och när ska ni gifta er??? ;-)
Har just läst intervjun med er på nätet! Underbar läsning! Lägg ut en länk, vet ja! Eller?
Hur som helst, det där du sa om när du ser att hon är på väg, det känner jag igen så mycket! Det är en sån glädje när mina och Annas ögon möts!! Och viktigt det där ni påtalade om att ge varandra utrymme!!! Inte tvinga den andra att dela intressen etc.
Hälsa den älskade K!

Monica Hortell sa...

Jag har inte sett artikeln än. Får se om jag lägger ut en länk sen...

Anonym sa...

Finns på nätet, tidningen ligger i PDF...