lördag 16 april 2011

Scilla och kaffe

Efter en dryg timmes rask vårsolspromenad var både K. och jag lite trötta. Har inte fått upp det riktiga flåset än. Men vi njöt av vädret och vårtecknen. Såg bland annat scilla.


Det blev varmare och varmare, jackorna åkte av, och när vi kom hem var det plötsligt sommar. Både mysigt och välförtjänt med kaffe på balkongen. Även jag drack kaffe, vilket är ganska sällsynt. Jag gillar inte smaken och mår inte heller bra av det. Men nån gång i månaden blir det en kopp ändå. Ibland är det nästan gott, och idag var en sån dag. Fast då handlar det inte om vanligt, fränt bryggkaffe eller den syntetiska cappuccino som K. dricker. Nej, jag kör med Africafe, kenyanskt snabbkaffe utan beska. Riktigt inbitna kaffedrickare fnyser åt det och kallar det i bästa fall, när dom vill vara snälla, för "kaffedryck" - det är inte alls äkta i deras ögon. Men det innehåller i alla fall koffein och är helt perfekt för mig.
Till det åt vi vårt nya favoritbakverk.


Ett slags mellanting mellan kanelbulle och munk, den förenar det bästa av båda. Finns på Luthagens livs. En stark konkurrent till Konditori Trianons goda frösnappare.

Nu är det så varmt på balkongen så det går knappt att vara där. Solen steker, det är dags för shorts och linne. Otroligt, man trodde knappt att den dagen skulle komma!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi promenerade runt i city, det var jätteskönt! Kollade in loppisen på Vaksala torg, fikade, tog en öl. Härlig dag! :D Men jisses så det hettar i ansiktet!!!

Monica Hortell sa...

Det är hur kul som helst med såna stadsdagar! Lyxigt och semesteraktigt. Och solen tar verkligen nu. Man får ta fram solskyddet.