torsdag 21 juli 2011

Ingen sovmorgon

Varför börjar hantverkare och byggjobbare så tidigt på morgnarna? Varför startar deras arbetsdag 7 när dom flesta andra börjar 8? Det hantverkare och byggare gör låter ofta väldigt mycket dessutom.
JM:s jätteprojekt utanför oss ligger i stort sett nere just nu, en härlig semestertystnad har inträtt. Fast inte idag. Jag vaknade tidigt av ett vidrigt oljud, det lät som om nån släppte ett halvt ton järnskrot från hög höjd och rakt ner i backen. Flera gånger med några minuters mellanrum. Enormt effektiv väckning.
Kanske hade jag kunnat somna om, men då var det dags för skrikande barn på gården. Efter en stund gick barnet in, men då var det dags för tömning av återvinningsglas!
Tydliga signaler om att man inte ska sova bort sitt liv...

Det är en ekonomisk ödesdag för Europa idag. Grekland kommer antagligen att få nya gigantiska lån, men det är väl ungefär som att försöka laga en sjösatt båt som läcker på många olika ställen och där nya hål uppstår hela tiden. Till slut sjunker den i alla fall, eller också får man försöka dra upp den på land, begrunda skadorna och göra en helrenovering. EU och euron - vansinniga projekt. I synnerhet euron.

En rolig liten sak i UNT, eller ingen sak utan en felskrivning: en man som lurat en äldre kvinna beskrivs ha "kort, svartklippt hår". Hahaha! Svartklippt. Något för skatteverket?

Inga kommentarer: