tisdag 24 maj 2011

Äggkastande äggallergiker

Lite udda nyheter läser man ibland. Berättelser från samtiden, ofta av förskräckande slag. Nästan alltid reagerar jag mest på "bagateller". Dom säger så mycket om tidsanda och värderingar.
Dagens wtf är den lilla artikeln om mannen som kletade in en ung pojke med ägg. Det var Halloween och ett gäng kastade ägg på mannens hus. Han följde efter ungdomarna och fick tag i en av dom. Från den killens ryggsäck fiskade han upp ett ägg och smetade in det i ansiktet på honom.

Vad hände då? Polisanmälan förstås. Mannen har dömts till böter på 11.400:- för ofredande. "Pojken var dessutom äggallergiker och blev röd i ögonen" enligt åklagaren.
Suck, stön, skrik! Så in i h-e trött jag blir!
Är du äggallergiker, jamen hallå, gå inte omkring och smeta ägg på folks ägodelar, bär inte omkring ägg i din ryggsäck!

Röd i ögonen. Oh no! Stackars! Säkert blev han "kränkt" också.

11.400:- är hyfsat mycket pengar för dom flesta. Äggkastarna fick däremot ingen påföljd alls, det är tydligen helt naturligt och accepterat att gå omkring och försöka sabba husfasader.
Nu läste jag i en annan tidning att det inte är klart om äggkastningen kommer att leda till någon åtgärd. "Hämnaren" blev snabbåtalad, eftersom han är civilanställd ekobrottsutredare. 

"Vissa läsare kanske kan känna sympatin hos gärningsmannen i det här fallet" säger åklagaren också.
Ja gissa.
Hur kan man som åklagare driva ett sådant mål med självrespekten i behåll???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, håller med! Sjukt samhälle vi lever i.

Anonym sa...

Reagerade också på denna "nyhet"! Jag menar, hur kan man vara äggallergiker och sen gå ut med ägg i ryggsäcken för att kasta på folk? Nej, allergikern skulle få betala mannen som gav igen, i stället.

Monica Hortell sa...

Verkligen. Det var förmodligen en" falskallergiker" dessutom...

Anonym sa...

11400 i böter till den stackars mannen som gjorde vad vi alla borde ha gjort. Kan man starta en insamling? Jag menar, detta är helt sjukt och så får det inte fungera bara!!! Rätts-röta.