tisdag 24 maj 2011

Damm och aska

Städ- och pysselmanin fortsätter. Dammsugaren ställer jag inte ens undan mellan varven. Eftersom vi har en ganska stor lägenhet blir det för jobbigt att ta allt på en gång, men tar man det i etapper känns det okej.
Nu har också mitt favoritredskap Swiffern åkt fram.



Jättebra när man vill komma åt besvärligt trånga och undanskymda ytor, till exempel under soffan. Snygg färg har den också.
Naturligtvis har jag tvättat en maskin också, plus diskat. Och igår kväll klockan 23 tog jag fram strykbrädan och strök ett antal t-shirts...ha, det är nyttigt att vara "gräsänka"!

På stereon spelas just nu Mamas&Papas. Jag ska ut och posta några beställda horoskop. Kanske går jag sedan till gymmet och tillbringar en kvart på trampmaskinen.

Undrar förresten hur det blir med askmolnet. Konsekvenserna kan bli ännu värre än förra gången, sägs det. Flera av mina vänner befann sig i Frankrike då, två på semester och en i jobbet. Samtliga var tvungna att ta sig hem på andra sätt, och semesterfirarna kämpade sig till plats på en buss, och det blev en oförliknelig resa. Hon som var på jobb fick åka bil hem på arbetsgivarens bekostnad. Med chaufför. Bil från Frankrike till Uppsala. Ja, så reste man ju på femtiotalet, och det är kanske mer naturligt än att sitta i en stålfågel högt uppe i luften. Fast det bästa är förstås tåg.

Senare idag ska visst askmolnet komma in över Sverige. Kommer det att märkas, blir det mörkare eller så? Det visar sig.

Inga kommentarer: