fredag 27 maj 2011

Klagar på knölar

Nu ska jag klaga. Jag gör väldigt sällan det, alltså klagar om privata saker. Och det jag klagar om brukar vara det jag klagar om även nu, det jag nästan snudd på tjatar om: Min fotartros har fått fnatt. Knölarna växer som bara den, och nu är det inte bara lite besvärligt att gå långa sträckor utan rätt så plågsamt att gå en kort bit. Även att gå ut med soporna kräver en viss självövervinnelse. Under min lilla utflykt till Resecentrum och tillbaka gjorde det så ont så jag blev lite illamående.
Det har gått (:-D) fort - för tre-fyra veckor sedan kunde jag både jogga och ta långpromenader.
Och det är forfarande tre månader kvar till operationen. Jag får alltså ransonera mina rörelser i sommar. Och cykla mycket mer än jag brukar.

Lite oroväckande är det också att en knöl på andra foten har börjat ge sig till känna på ett ilsknare sätt än förut. Där har jag en kombination artros/hallux valgus som det inte har varit några problem med egentligen. Men nu gör den plötsligt väsen av sig, så det lär bli operation även där så småningom. Det borde jag kanske förbereda i god tid. Det skulle vara bra att få det gjort t.ex. i mars nästa år, alltså i god tid innan sommaren.

Min omedelbara plan nu (förutom att ta fram cykeln) är att gå till en skomakare och lästa ut skorna så mycket som det bara går. Det gäller att få allt att funka någotsånär.

Ja. Nu har jag klagat, och det ordentligt. Undrar om jag borde kolla upp det hela mer, om det kanske går att förebygga ytterligare knöltillväxt? Nån medicin kanske. Jag ska googla lite så får jag se om jag hittar något tips.

Inga kommentarer: