söndag 29 maj 2011

Växlande molnighet

Oj vad det regnade i morse, det riktigt smattrade mot fönsterblecket. Inte så inspirerande att gå upp, så jag/vi lyckades somna om och vaknade inte förrän 10.30! Hilfe, hilfe. Då blev det snabb uppstigning.
Älskade K. ska snart iväg och jobba lite. Hon målar med dom gamla ibland, och det är vad hon ska göra nu. Jag ska ägna mig åt lite nyttigt skrivande. Och sedan är vi bjudna hem till A. och K. på middag.

Det är dags att lägga in räkningarna för betalning också. Det är ganska många den här månaden. Mitt gymkort till exempel, kostar en hel del. Och vår nya box från ComHem.

Det här med Mors dag tycks ha blivit större och större. Alla pratar om det, alla firar. När det började introduceras i större skala i Sverige var min mamma väldigt negativ. "Det är bara för att affärerna ska tjäna pengar!" fnyste hon. Hon tyckte att det var liksom töntigt. Jag vet inte om hon är vänligare inställd nu. Mina syskon uppe i Luleå brukar nog åka dit och uppvakta. Men jag har hela tiden levt i tron att hon fortfarande tycker det är ett kommersiellt och töntigt jippo. Däremot fyller hon 85 på tisdag, och det är ju värt att fira.

Nu skådar jag flikar av blå himmel. Det blir nog inget mer regn idag. Växlande molnighet med något sol, som meterologerna säger, det är inte alltför illa.

Inga kommentarer: