torsdag 19 maj 2011

Butiker flyttar

Åt lunch på stan idag. Pub19 serverade nötfärsbiff med portvinsstuvade champinjoner, och det var rent förvånansvärt gott. En glass från Landings unnade jag mig efter det, så nu behöver jag inte äta så mycket mer. Te och nåt litet tilltugg framåt kvällen, sedan räcker det.

Något som är tråkigt är att alla specialaffärer försvinner från centrum. En efter en lämnar dom sina lokaler och flyttar till Boländerna. Och så är det samma visa: man behöver ha bil för att handla lampor, badrumsinredning och mattor. Eller man kanske inte behöver handla något akut, men man vill titta och bli inspirerad. Då åker man som billös inte en skramlig buss ut till ett industriområde, då är risken att man istället går till Clas Ohlsson, som har lite av allt och mycket av ingenting. Eftersom dom fortfarande finns inne i stan.
Nu senast är det Wahlquists interiör, Uppsalas bästa mattaffär, som har flyttat. Den stora lokalen på Dragarbrunnsgatan gapade sorgligt tom när jag gick förbi. Ännu sorgligare blev det när jag såg vad som ska flytta in istället: En mäklare! En bloody fastighetsmäklare. Man ser var pengarna finns...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättetrist! Men behöver du skjuts och sällskap nån gång så hör av dig! Jag kanske kan bistå med båda.

Monica Hortell sa...

Ja tack! Det kommer jag säkert att göra!