söndag 1 maj 2011

Lyckad Valborg

Lugnet har lägrat sig efter några intensiva dagar. Eva och Åsa har åkt hem till Skärhamn, K. har gått till jobbet, jag har tömt diskmaskinen.
Det har varit kul, valborgsfirandet blev jättelyckat. För ovanlighetens skull var vi ute i tid för att se forsränningen, åtminstone delar av den. Det var minst sagt blandad stil och klass. Vissa farkoster flöt förbi i små delar, vissa "rännare" plaskade frenetiskt vid sidan av sina båtar i den förmodligen iskalla Fyrisån. Burr! Det var verkligen inget badväder...



Sedan var vi bjudna på traditionsenlig sillunch hos H&T. Sill, Janssons, pajer, öl, nubbe. Gott, trevligt, mysigt.



Efter det gick vi i samlad tropp till Carolinabacken. Det var riktigt mycket folk ute, och klockan 15 viftades det som vanligt med studentmössor från Carolinas balkong. I backen var det helt packat med folk.


Det har ju stått i tidningen att polisen skulle bötfälla alla som drack alkohol på allmän plats. Det såg jag inget av. Och så många böteslappar som då skulle behövas finns väl inte. Vi drack i alla fall rosa bubbelvin där i backen och rörde oss sedan bort mot universitetsparken. Träffade bekanta som picknickade, vi drack lite mer bubbel och lyssnade på OD:s vårkonsert. Ljudanläggningen var ovanligt bra, så sången hördes verkligen.

"Det här är som 17 maj i Oslo", tyckte Åsa och Eva. Och allt var uppsluppet men städat, trångt men gemytligt. Lite väl trångt var det dock på LeParc. Vi brukar avsluta med en öl där innan vi går hem. På LeParc samlas alla 50plussare på Valborg, man träffar alltid folk man känner, och om det är torrt ute kan man sitta i gräset med sin öl och känna att det är sommar på gång. Men sitta i gräset nu kunde man glömma. Man såg inget gräs ens, för det var så fruktansvärt mycket folk. Att köpa en öl var inte heller att tänka på om man inte vill köa i en timme. Det var i det närmaste kaos. Så vi stod och trängdes ett tag, sen  bestämde vi oss för att ta en öl hemma på balkongen istället.
Lite vilande i soffan sen, med korsord och suduko.


Sedan kom H&T över och kvällen avslutades med tacomiddag. Idag är jag ändå riktigt pigg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Såg inte nåt om att alla som drack skulle bötfällas, däremot att polisen skulle hälla ut all alkohol, även för dem som har åldern inne. Att hinka alkohol på offentlig plats är ju förbjudet.
Verkar som om du haft ett gott sista april-firande! :D

Monica Hortell sa...

Enligt UNT var det tal om 500:- i böter. Fast det förstod man ju att det inte skulle funka. Snacka om att det då hade blivit kaos på stan...

Anonym sa...

Men jag läste inget i UNT om böter, bara just detta att hälla ut... Hmmm... jag måste nog kontakta min optiker... Böter funkar ju inte en sån här dag!