tisdag 4 oktober 2011

Höga bullar på Kanelbullens dag

Det är Kanelbullens dag idag. Ganska sött, i alla bemärkelser. Nu äter jag ju inte så många kanelbullar längre, men på själva bullens högtidsdag, ja, man ska inte ha för strikta principer!


Så jag glupade i mig en med god aptit.
Vår närmaste ICA-butik har ändrat fason på sina bullar. Dom är numera höga och extrabulliga och uppstagade med mycket papper, förstärkt i botten. Älskade K., som äter en bulle varje dag till eftermiddagsfikat, gillar inte alls det nya stuket. Häromdagen blev hon jätteglad när det plötsligt fanns den gamla vanliga varianten, kanelsnäckeformen. Hon ropade "hurra!" och kramade ICA-bagerskan! Idag ropade hon inte hurra utan "åh nej!", och hade en lång diskussion med en helt annan bagerska. Som berättade att det är höga bullar som gäller, för man måste förnya sig. Och den andra bagerskan hade gjort "gamla" bullar alldeles olovandes! Ja, jag säger då det.
K. har svårt att äta dom här nya. Hon har rätt liten mun och kan liksom inte bita i dom utan måste slita av små stycken och stoppa i munnen. Sånt tänker dom inte på, bakverksförnyarna....:-)

Inga kommentarer: