tisdag 18 oktober 2011

Lurade igen

När postkontoren lades ner och matbutiker m.fl. skulle bli utlämningsställen skulle det bli så bra. Nära till allt, skönt att lämna och hämta paket etc. där man ändå handlar. Sades det från dom som bestämde allt detta över huvudet på folk.
Men vad händer? Antalet utlämningsställen minskas nu stadigt, fler och fler hushåll tappar sitt närmaste ställe. Det gäller bland annat oss. Idag kom ett litet kort med posten, och där står att från och med den 27 oktober, alltså om mindre än tio dagar, är vårt "postkontor"inte längre Kvarnens tobak utan nya Hemköp i Svavagallerian. Dit det är dubbelt så långt. Som inte ligger ens i näraliggande stadsdel.
Så vi är lurade - igen. Som vanligt, det blir stadigt sämre. Jag tyckte så synd om människor i Salabacke när deras post flyttades från lilla lokala Icabutiken till Gränby C. Men det här är ännu värre! Ännu mer opraktiskt.
Och brevlådor finns det snart ingenstans heller.

För att inte tala om hur man i glesbygden river det fasta telefonnätet, trots att mobiltäckningen är urusel.
Och elmarknaden, nej den orkar jag inte ens tänka på.
Och så har vi ju järnvägen - det verkliga skräckexemplet.

En väl fungerande infrastruktur raseras bit för bit. Det är ledsamt.
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blev också förargad när kortet kom i morse. Det är i sanning bedrövligt att få så lång väg till utlämningsstället. Det är nog bara en tidsfråga innan vi inte får någon post alls. Läste DN:s lilla test med utskick av tio brev från Södermalm till adressater inom tre km därifrån. I sju fall tog det två dagar för posten att leverera trots att det överallt står att läsa att ALL post levereras dagen efter. Det går utför med samhällsfunktionerna o vad gäller SJ vill jag inte klä i ord vad jag tycker.
C