fredag 14 oktober 2011

Sömnlös efter sju veckor

I natt eller snarare tidigt i morse var det nära att jag gick upp, körde igång datorn och skrev blogginlägg. Klockan var fyra och jag kunde inte sova. Som det blir ibland. (Jag var jättetrött igår eftermiddag, men sen blev jag piggare och piggare.) Men istället för att skriva slog jag på TV:n och zappade ett tag. Blev sömnig av det och somnade före fem. Vaknade åtta. Men det går bra, jag ska ju inte iväg och jobba hela dagen precis.

Nu är det på dagen sju veckor sedan hallux rigidusoperationen. På måndag är det återbesök och utvärdering. Jag är inte lika optimistisk som jag var för ett par veckor sedan. Visst, lite bättre blir det för varje dag, men det räcker inte. Min teori är att tån har stelnat som den ska, men att läkningen av vävnad och mjukdelar runt omkring går långsammare än det borde. Fortfarande är det svullet, ömt och känsligt under trampdynan och vid sidan av den. Det räcker med att en pläd ligger an mot dom ställena så känns det väldigt obehagligt. Tanken på hur en hård sko trycker....mja, det funkar nog inte. Gå med vanlig sko kan jag nog glömma. Men jag hoppas att jag i alla fall kommer att kunna stödja på foten i korta perioder.
Och nu ska jag inte skriva mer om det förrän på måndag kväll. När jag vet.

Ömt. Men kanske inte så länge till? 

En helt annan sak: Jag kollar ju ibland vilka sökord som har fört människor till min blogg, alltså vad folk har googlat på för att länkas hit. Det kan vara dom konstigaste saker. Det senaste mysteriet är "förvaring av hockeyklubbor". Har jag någonsin ens skrivit ordet hockeyklubbor? Man undrar, man undrar. Men nu har jag ju verkligen nämnt det, så det kanske kommer massor av träffar.

Nej, jag vet inte hur man förvarar hockeyklubbor. Förmodligen inte så här.
 (Foto från hockeylaget.se)

Inga kommentarer: