tisdag 25 oktober 2011

Onödigt att vara fettskrämd

Jaha minsann. Nu börjar undersökningarna komma. Socker ger större risk för hjärt- och kärlsjukdomar än fett enligt en svensk studie som publicerats i British Journal of Nutrition. Kostvanor och blodfettsnivåer hos ca 4300 personer har analyserats, och de som åt mest socker hade de sämsta profilerna, medan däremot konsumtionen av fett inte tycks ha någon betydelse.
"Lite förvånande" säger en av forskarna, "det verkar som att det är viktigare att undvika socker än fett."

Med tanke på den rådande officiella inställningen och "sanningen", så är detta inte bara förvånande utan direkt sensationellt. Behöver folk alltså inte vara fettskrämda längre?

Hm. Vad ska nu Socialstyrelsen och Livsmedelsverket och dietisterna säga?

Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer det förmodligen att välla in undersökningar som visar samma sak. Och vidriga konstgjorda livsmedel som Becel och Lätta och light hit och dit kanske äntligen försvinner!

Inga kommentarer: