fredag 7 oktober 2011

Smått upprörd

Narkolepsibarnen, dom som drabbats av den obotliga sjukdomen efter svinvaccinet ska få 50.000 kronor i ersättning. Det är ingen stor summa i dagens läge. Som kompensation för en livslång sjukdom, eller snarare ett handikapp, är det nästan löjeväckande. Fast en bra sak är att barnen ska följas upp, och när dom har fyllt 18 kommer ett annat stödsystem att träda i kraft, med ev. ersättning för den inkomst dom förmodligen aldrig kommer att kunna skaffa sig genom ett vanligt arbete. Någon typ av livränta kan det tänkas bli.
Fortfarande har jag aldrig sett att någon av vaccinhetsarna, till exempel en viss kvällstidnings fanatiska hälsoskribent, på minsta vis har kommenterat efterverkningarna och hur den enorma masshysterin skapades av i synnerhet massmedia. Nej, nu fortsätter dom att hetsa i andra frågor, mot exempelvis homeopati och naturmedicin. Lite självkritik vore annars klädsamt.
Vad gäller svinvaccinet så finns det ju en hel del människor som fick andra allvarliga biverkningar, men det förklaras officiellt med "slumpen".

Och Håkan Juholt är redan i jätteblåsväder. Inte ser det bra ut med den felaktiga bostadsersättningen, men jag har svårt att tro att det var ett medvetet mygel.
Däremot. Att både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vägrar att ställa upp på Agendas partiledardebatt för att dom måste stå bredvid Jimmie Åkesson, det tycker jag är dels skrattretande sandlådemässigt men också (av demokratiskäl) lite upprörande. När jag sedan läser att en presstalesman hos (v) har sagt att vissa av deras anställda finner det obehagligt att dela kopiator med Sverigedemokraterna, då börjar det likna rena Absurdistan. Väx upp, liksom. Ta debatterna istället. "Jag vill inte stå bedvid dig!", "Jag vill inte ta i något där du har haft dina fingrar!" VAD ÄR DET? Sandlåda? Dagis?

Vänsterpartiet har i dagens läge betydligt färre väljare än SD, och vill man vända på det är det nog bra att visa lite mognad. Och låta argumenten tala, i den mån (v) kan skaka fram några. En partiledare borde lita på dom egna åsikterna så pass att han är beredd att ställa upp i en debatt, oavsett vem som står bredvid. Att avmänskliga sina meningsmotståndare fungerar inte.

Inga kommentarer: