onsdag 9 november 2011

Fest på Grand

Ja, det var ett roligt 80-årskalas! Trevligt, gott, lyxigt. Grand Hotell var en upplevelse i sig. Till och med korridorerna är fina.


Vi anlände klockan 15 och gick nästan vilse där bland alla våningsplan och avsatser och salar. Men den här skylten gav i alla fall en lite trygg och välbekant känsla.


Siw och Bengt hade hyrt en minisvit, ett vackert rum med underbar utsikt. Där väntade en magnumflaska champagne i ishink, och så kom en uniformsklädd kvinna inrullande med en vagn där det fanns kanapéer och en jätteskål med hotellets egna nötblandning. Room service som jag bara har sett i filmer.




Kanapéerna var jättegoda, den iskalla champagnen likaså. Och man slutade aldrig hänföras över rummet och utsikten.



Vi hade jättekul! Skålade, skrattade, sjöng och hurrade. Siw öppnade presenter. Och våra sammanlagt tre kameror (på fem personer) blixtrade i ren paparazzi-stil.
Efter tre timmar i sviten gick vi ner till Grands veranda där middag var beställd. Först ännu mer champagne i form av klassisk cocktail: Kir Royale. Vi satt i en lounge utanför matsalen och myste. Vart man än vände blicken fanns det något vackert att titta på.
Det är lätt att vänja sig vid lyx, insåg jag.
Och sedan en god trerättersmiddag. What a party!
Stort tack till Siw och Bengt för allt detta!







2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig firning! Och Siw ser ju inte alls ut som 80, jag hade gissat på nåt betydligt lägre!

Monica Hortell sa...

Ja, såna firanden skulle man ha då och då... Och Siw är nog ingen typisk 80-åring, vare sig till utseende eller sätt.