tisdag 1 november 2011

Bra att julhandeln hotas

Den ekonomiska krisen hotar julhandeln står det i DI. Risken är att julhandeln inte slår rekord i år - för första gången sedan 1995. Ja men, det vore väl BRA. Varför ska vi handla mer och mer och mer varje jul, det är ju sjukt! Om köphysterin äntligen mattas av, så tror jag faktiskt att många skulle känna lättnad.

Och krisen har nog bara börjat. Ytterligare en stor amerikansk bank hotas av konkurs läste jag nyss. Lehman-varning.
Och vad trött man blir på alla turer runt Grekland. Hundratals miljarder hit och dit, men ändå vet ingen hur det ska gå.
Trött blir man också på alla turer runt Saab. När kineser har köpt företaget (för en i sammanhanget mycket låg summa), så vet ändå ingen hur det ska gå.
Så är det med det mesta nu. Ingen vet hur det ska gå. Inga frågetecken tycks gå att räta ut. Annat än tillfälligt, sedan krullar dom snabbt ihop sig igen.

Vad gäller Saab, så undrar jag hur länge tillverkningen blir kvar i Sverige. Många svenska företag utlokaliserar verksamheter till bland annat Kina, eftersom kostnaderna blir så mycket lägre. Så varför skulle kineserna ha verksamhet här, om dom har möjlighet att flytta den till sitt eget land? Det verkar ologiskt. Om det inte ingår i köpvillkoren förstås. Men det har varit så många turer runt Saab så man blir nästan yr i huvudet.

Inga kommentarer: