torsdag 10 november 2011

Inte en minut

Godmorgon. Ja, jag är inte bara vaken och uppe klockan sju, jag sitter och skriver blogginlägg också! Steg upp gjorde jag redan vid sextiden, efter att ha sovit 0 timmar och 0 minuter. Alltså inte en minuts sömn, det var helt omöjligt att sova i natt. Varför? Visserligen är det fullmåne (fullast är den ikväll), men så extrem påverkan brukar den inte ha. Men det kändes som att atmosfären var förtätad och elektrifierad, som att små små partiklar med ovanlig frekvens bombarderade mig.

K. har också varit sömnlös, men inte lika totalt som jag. Det är märkligt när man ligger där klarvaken och hör hur världen vaknar. Tidningsbudet tar hissen upp till sjätte våningen och går i trapporna ner, diskreta ljud kommer från grannar som ska upp och jobba i ottan, trafikljuden ökar - och till slut är det lika bra att gå upp. "Vi dricker te och ser vad som händer," sa K, "kanske blir vi trötta sedan."
Och nu är jag mycket riktigt trött. Men påklädd och duschad och kan förmodligen inte somna i vilket fall.

Lite städning och lite skrivande har jag tänkt orka med, och ikväll ska jag gå på konsert. Marianne Faithfull är i stan, och det vill jag inte missa. Jag bokade biljetter redan i augusti.

Kanske vilar jag en stund nu.
.

Inga kommentarer: