tisdag 22 mars 2011

Oväntat besök

Oväntat besök får man sällan nuförtiden. Typ aldrig. Det är väl därför oväntat besök-reklamen har haft sån genomslagskraft, man kommer verkligen ihåg själva den frasen. Och att någon ringer på dörren helt oförhappandes, som folk gjorde jämt och ständigt för sådär en 30-35 år sedan, det är som sagt så sällsynt så det finns nästan inte. Portkoder och allmän upptagenhet står i vägen. Icke desto mindre - det ringde på dörren, och det var ingen granne eller bostadsrättsföreningsrepresentant, det var Björn! K:s halvbror!

Som hon inte har träffat på över ett år. Kul! Och jag blev nästan lika paff som om en båt hade kört upp i trädgprden, eller ett badkar ramlat ner i vardagsrummet.

Björn och K. har inte vetat om varandra, dom fick kontakt för bara 4-5 år sedan. Lite synd egentligen, för dom har många intressen gemensamt (sport bland annat) och det finns liksom "hjärtkontakt" mellan dom.
Vi pratade intensivt i ett par timmar, Björn fick två glas vatten (det enda han ville ha, så även om vi hade haft den kända kaffesorten hemma hade den inte kommit till användning).
Bland det vi pratade om var resor, glada Hudik och Libyen. Sen åkte B. hem till Vällingby.
Trevligt halvsyskonmöte var det, och dom är väldigt söta ihop.



Nu har K. och jag ätit spaghetti och köttfärssås och testat ett av vinerna från min vinprenumeration. Ett intressant vin, där smaker av körsbär, lingon och charkuterier var väldigt lätta att upptäcka. Lite skog och mossa också, tyckte jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å så mysigt! Jag skulle också vilja ha nåt syskon, men jag har inte ett enda, inte ens ett halvt. :-(
Vinet låter superbt! Du ska inte skriva vindagbok här på bloggen? Bara ett tips från en som ÄLSKAR vin! :D

Monica Hortell sa...

Ja, det är mysigt med syskon, särskilt när man blir äldre. Jag har tre.
Vindagbok, ja det kanske vore nåt. En riktigt bra idé!