lördag 19 mars 2011

TV med förhinder

Ibland vill man se på TV, alldeles för ofta egentligen. Älskade K. är ännu mer intresserad än vad jag är, och hon tittar på allt: thrillers, actionfilmer, ryska och kinesiska filmer, blodiga deckare - allt möjligt som jag aldrig skulle se. (Min inställning till film kan du läsa om här.)

K. studerar gärna TV-tidningen och kryssar alltså för dom, i mitt tycke, märkligaste program



Vi har både TV1000 och Canal+. Men nu har kortet, det som sitter i boxen börjat krångla. Så här ser det ut.


Men det är inte felaktigt, och efter några minuter kommer det igång. Men först måste vi växla mellan kanalerna, med fjärrkontrollen i högsta hugg. Först ser vi bara ovanstående meddelande. Efter ett tag kommer textremsor, och det är faktiskt ganska kul på ett absurt sätt.


Där kan vi sitta och läsa texten och låta fantasin spela.


Efter ett tag kommer bilden också, men vi skrattar faktiskt mest åt dom ensamma texterna. Fast naturligtvis måste vi ringa till ComHem (usch, det är jobbigt, med röstmeddelanden och köer), och få ett nytt, felfritt kort. Endera dagen gör vi det.

Ikväll lyckades vi missa större delen av Downton Abbey, som ju sänds i SVT och inte behöver någon box, pga att sändningstiden har ändrats. Suck, det är ju en av veckans TV-höjdpunkter! Tur att SVT Play finns - det är en fantastisk uppfinning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

K är smart, hon! Markerar i TV-tidningen, precis som jag! :D
Com hem är bara jobbiga att ha att göra med. Det gick en bra film på TV4plus i kväll. Den krävde ingen box eller kort. Skönt!

Ola Eriksson sa...

Hej,

Vill du hellre ta kontakt med oss här på nätet kan du använda det här formuläret http://www.comhem.se/comhem/kundservice/general/-/417386/417386/-/index.html så ska vi se till så att vi kan lösa ditt kortproblem.

Hälsningar,
Ola Eriksson
ansvarig sociala medier
Com Hem