lördag 25 februari 2012

Elstopp och trevlig gårdag

All el i vår lägenhet försvann i natt. Trots att det är modern el med såna här brytare som jag har glömt vad det heter, och dessa brytare stod på "ON" allihop. På morgonen fixade receptionen tillbaka elen genom att trycka in en knapp i den huvud-eltavla som finns därnere.
Jag undrar om elöverslag är förklaringen till att datorn har börjat bete sig lite konstigt, den ändrar vissa inställningar alldeles av sig självt. Och när den är ansluten till nätet vibrerar locket och hela höljet på ett mysko sätt.

Gårdagen i alla fall. Den var väldigt trevlig. Anna och Marlene kom hit i onsdags och stannar till på söndag, och de bor på ett fint hotell som ligger bokstavligen ett stenkast härifrån. Igår bjöd de ner oss till hotellets skyddade och helt fantastiska lilla strand med solsängar, restaurang, pingpongbord och andra finesser. Härligt att vara så nära havet.


Vi drack cava, åt lunch och fikade. Havet dånade, solen strålade och tiden gick fort.
Planen var att sedan träffas framåt kvällen och gå ut på tapasrunda. Men när vi sammanstrålade vid halv åtta var alla så trötta, så ingen orkade gå till olika ställen. Otroligt vad det tar på krafterna att leva lyxliv! Det blev en vanlig middag på en vanlig restaurang istället. El Candil hette den och var helt okej. Och framför allt: varm. Det var så varmt därinne så till och med jag fick skala av mig klädlager efter klädlager. Annars har ju många ställen dörrarna öppna, och det är ju inte sommartemperaturer än. Och frysa när man sitter och äter är ingen höjdare. Det slapp vi alltså nu. (Fryser gör man ju för övrigt även på många ställen i Sverige, för att luftkonditioneringen är överdriven.)
Vi avhandlade massor med ämnen innan vi gick tvärs över ett torg och i och med det var framme vid våra resp. hotell. Mysig kväll med många skratt. Vi underhöll även grannbordet som visade sig vara svenskar och som vinkade glatt när de gick.
Ikväll blir det Melodifestival.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ni har det bra ni....njut! Vilken fantastisk bild!