söndag 5 februari 2012

Tapaskvällen

Tapasrundan igår var jättetrevlig. Kul att träffa Per och Gunnel igen, spännande att gå på några olika ställen, supergoda tapas. Och prisvärt måste man verkligen säga.

Första stället var lugnt och behagligt. Fint inrett i spansk stil med bland annat vackert kakel på väggarna. Spansk musik på pratvänlig volym. Jag valde en liten köttfärsbiff till mitt vin. Först tänkte jag ”va, är det råbiff?!”, men den grillades förstås, med lite ost på dessutom. Tillsammans med en bit grillat bröd och en dito tomatskiva var det väldigt gott. Ett ganska enkelt men helt okej vin till det.

Andra stället var slamrigt och välbesökt. Fotbolls-TV på hög volym. Vinet kom i intressanta, låga och breda glas, och var väldigt, väldigt bra. Som tapas tog vi alla en liten skaldjursmix med tillhörande bröd.

Tredje stället hade också rätt hög ljudvolym som förstärktes av TV:n. Här beställde man vin (gott men inte lika suveränt som på ställe 2)  men fick inte välja tilltugget utan fick ta det som serverades. Vilket var en liten hamburgarliknande sak med en tunn skiva ljust kött och ett slags vitlökskräm. Det såg lite märkligt ut men var fantastiskt gott! Välkryddat och läckert. Mums.

Det blir mycket bröd, och det är väl enda nackdelen. Fast man kan förstås välja att inte äta det. Jag var hur som helst supernöjd med dessa tre upplevelser.

Tiden gick fort, och plötsligt var det nästan midnatt. En tapasrunda som gav mersmak! Det finns hur många ställen som helst att testa.
Och vad kostar det? Lite varierande mellan de olika ställena, men allt som allt blev det motsvarande ca 60 kronor per person – för den summan får man alltså tre glas vin och tre goda, generösa tapas! Nästan ofattbart.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner att jag måste fräscha upp spanskan o besöka Nerja. Det verkar otroligt vackert o maten underbar. Tror knappt det är sant med en utekväll för ca 60 spänn. Helt makalöst. Kul med all din dokumentation. Den gör mig än mer lockad göra ett besök.
C

Monica Hortell sa...

Ja det är verkligen makalöst! Och vackert för det mesta. Men det finns fula ställen också, som syns på bilderna i nästa inlägg.