söndag 12 februari 2012

Söndagsgass

Lite solgassigt trött känner jag mig just nu. Vi har haft en riktigt avspänd söndag med Åsa och Eva. Först sammanstrålade vi på Balkon Europa och flanerade den upp och ner. Det tar några minuter om man går långsamt. Sedan tog vi med dem på en trevlig promenad i Nerjas äldre kvarter. Det är verkligen pittoreskt på många ställen, "nuttigt" som Åsa sa, och det fotograferades flitigt.

Vi såg bland annat flera kvinnor som tvättade den lilla del av gatan som ligger utanför deras egna dörrar, man gör alltså det fortfarande, och det är riktig ambitiös tvättning med varmt vatten och rengöringsmedel. Det luktar som i en tvättstuga på sina ställen, och bara det är ju rätt häftigt.

Efter ett tag var det dags för lunch, så vi satte oss på en uteservering och myste. Kaffe på vår terras efter det. Efter lite allmänt degande och solande gick Å och E hem för att vila och ladda inför kvällen. Vi ska äta middag på nåt ställe som jag ännu inte har tänkt ut.

Solen lyser starkt fortfarande, 16.50 är klockan, men den är inte lika varm som för några timmar sedan. Så det blir jeans, jacka etc. ikväll.

Nyss såg K. några moln långt borta i söder. "Titta, nu kommer det moln från Afrika", sa hon bekymrat. Och jag ser att det ska bli lite växlande imorgon. Dock inget regn och inget rusk. Så vi står nog ut.

1 kommentar:

queenb sa...

Ja ni far fint vader narmaste dagarna!