lördag 18 februari 2012

Nerjas karneval

Många blev trötta på att vänta

Årets karneval blev lite av en antiklimax. Alla är så laddade, det förbereds och fixas, maskeradkostymer är inköpta, vissa syr/snickrar sina egna, grupper är anmälda - och till skillnad mot Sverige är alla åldrar med.
Men det kändes som att det var väldigt odisciplinerat i år, trots att det inte alls dracks lika hejdlöst som vanligt. (Detta är tredje gången jag upplever Nerjas karneval.)
Tåget hängde inte ihop, grupperna splittrades, det blev jättelånga pauser. Och när det står stilla en halvtimme, och man råkar befinna sig precis där musiken är extremt öronbedövande hög, och det liksom aldrig rör sig och aldrig slutar, då blir det enerverande.
Men folk hade gått man (och barn) ur huse och väntade tålmodigt alltmedan skymningen föll.


Typiska Nerjapensionärer i sina bruna och vinröda kläder...:-)

Och fantasin bland karnevalsdeltagarna var det inget fel på. Där fanns bland annat en grupp speldosor, rymdvarelser, djur av olika slag, duschdraperier som glatt dansade fram...ja, man kunde se det mesta som överhuvudtaget går att föreställa sig.


Men det blev lite segt att vänta så länge, så vi orkade inte titta på alltihop.
Planen var också att kolla på Melodifestivalen på  svenska hotellet San Miguel. Bara det att tåget gick förbi alldeles utanför, eller snarare: det stod stilla alldeles utanför och (o)ljudet var öronbedövande. Så vi tänkte att det är nog säkrast att gå hem, så vi kan höra TV:n.

Vilken intressant deltävling. Och de två bidrag som både K. och jag trodde (och hoppades) skulle gå direkt till Globen, de gick till andra chansen. Och de vi trodde skulle gå till andra chansen gick direkt till Globen. Så vi prickade in vinnarna fast i fel ordning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kollade förstås på Melodifestivalen och gillade Youngblood, trots att sången lämnade en del att önska...

Ranelid = vilket skämt!

Åsa sa...

Efter att ha ablivit omkörda av en ko och en tjur i en bil strax utanför Jerez började vi fundera på karnevaler i största allmänhet, och almanackan. Och, i Rota pågick ytterligare en karneval där grupper av utklädda människor drog fram sjungande olika sånger.
Alltså - Kan det vara så att karnevalen är inledningen på fastan, och att den brända sardinen symboliserar 7 veckors framtida fastande inför påsken - Alltså, att nu är det slut på frosseriet? Och, i så fall - Hur kommer era sista veckor se ut avseende tapasrundor, croissanter och annat mums? :-)