fredag 3 februari 2012

Mys och peppar

Nu har jag äntligen fått till en bra myshörna! Det finns ett litet utrymme precis vid ett fönster, en vrå liksom, smal med snedtak, som är väldigt ljus och där man ser hav och himmel. Där har det varit helt tomt. Outnyttjad del av lägenheten, och samtidigt den del som har den absolut bästa energin. Efter visst tjatande har jag fått upp två korgstolar som jag har placerat där. Ett litet korgbord ville jag också ha, men istället blev det ett fyrkantigt terrassbord som inte ryms. Never mind, terrassbordet står nu helt logiskt på terrassen, och jag har ställt ett av sängborden i den nya hörnan. Det blev perfekt. En så där plats som bara är Bra. Man vill sitta där, alltid. Äta frukost, dricka te, ta ett glas vin. Läsa, tänka, lyssna på musik. En sån plats är det.
Plötsligt trivs jag jättebra i lägenheten.
Det var precis nåt sånt som saknades.


 Det här är fönstret. Hur kan man inte ta tillvara den utsikten?

Jag kan tänka mig att städerskorna får spader när en tom, lättskött  yta plötsligt är trångt möblerad. Men…dom kanske också ser hur mycket bättre det blev.

Jag åt kyckling med ratatouille ikväll. Jättegott. Fast svartpepparburkens lock åkte av och halva innehållet hamnade bland grönsakerna. Det värsta tog jag bort, men sen tänkte jag att ”äh, jag gillar ju svartpeppar”. Det blev spicy kan jag säga, den pepprigaste ratatouillen nånsin. Men god, det var inte för mycket. Om man gillar peppar.

Efter maten såg jag På spåret. Det gick inte så bra för mig, men det var trevligt ändå.

I morgon blir det tapasrunda, och det ser jag verkligen fram emot. 



Inga kommentarer: