lördag 11 februari 2012

Lördagsstämning

Mycket folk ute idag, typisk lördagsstämning. Jag fick en liten bild av hur det måste vara här under högsäsong när det är svart av folk överallt, packat i varje gränd och trängsel på både stränderna och gatorna. När det står bord ute på trottoarerna, och det är svårt att få plats på restaurangerna. När det finns ett nöjesliv och är varmt dygnet runt. Och när precis allt är öppet, så bakom det som nu är ett förbommat fönster kan det ligga stans bästa bageri, alltså det finns ett Nerja som vi vinterresenärer inte har en aning om.
Men man skulle knappast orka vara här sex veckor mitt i sommaren. Och lågsäsong är utomordentligt behaglig. Tempot är lugnt och medelåldern är typ 68 år. I like.

Idag kom ju K. äntligen! Jag stod förväntansfullt vid den plats där taxin brukar stanna, och så kom ett SMS: ”Var är du?” Då hade taxikillen släppt av henne vid ett annat ställe! Inte långt ifrån alls, men där stod stackars K. blek med sin packning och letade desperat efter mig.
Hur klarade man sig innan mobiltelefonerna?
Nu är hon installerad, vi har druckit kaffe och solat. Jättefint väder, som tur är. Nu börjar vår gemensamma semester, och det känns som att det kommer att bli helbra! Ikväll blir det kyckling till middag, med lite mousserande rosé till. Och efter det Melodifestivalen. Kanonlördag!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Nice! Härifrån TV-soffan i Himlen live-bloggas det i afton till Melodifestivalen. :D

Ditt och datt sa...

Gu va brun hon kommer att bli :-)!!