torsdag 23 februari 2012

Prinsessan

Här sitter jag i Spanien och ser på TV hur det skjuts salut för den nya kronprinsessan. Ganska rörande.
Jag har förstås redan räknat ut horoskopet, det är ju väldigt behändigt när den exakta födelsetiden serveras på en gång. Och det är en riktig "superfisk" som fötts under nymånen den 23 februari 2012 klockan 4.26.

Fiskarnas tecken står bland annat för känslighet, empati, idealism, drömmar, inspiration och konstnärlighet.
Och den nya prinsessan har solen, månen och Merkurius i Fiskarna, plus att Fiskarnas egen planet Neptunus är mycket betonad. Det blir mycket av allt, kan man säga, och det är inget särskilt robust barn utan den stora sensitiviteten innebär att hon kan vara ganska ömtålig. Alla intryck går rakt in.
Säkerligen kommer hon att tycka mycket om djur, precis som sin mamma, och hon får en fantastisk förmåga att kommunicera med såväl människor som djur. Allt som är på känslonivå fungerar jättebra, hon vet direkt hur andra varelser mår, även om de inte säger något.
Starka andliga intressen kommer hon också att utveckla, för att inte tala om hur viktigt konst och musk kommer att bli. Bernadotternas konstnärliga gen förs vidare genom henne.

Ascendenten är i Skytten, vilket tillför rastlöshet och frihetsbehov. Prinsessan blir lätt uttråkad, hon gillar inte rutiner och alltför strikta strukturer, så det kan nog bli en del konflikter vad gäller sådant.

Det finns hur mycket som helst att skriva om horoskopet, men detta är i alla fall några pusselbitar. Kanske återkommer jag med fler lite senare.

Nu är frågan: vad ska hon heta? Alice? Ulrika? Louise? Kristina?
Vissa tror Sophia, men det heter väl Carl-Philips flickvän? Så det går väl bort.
Jag gissar på Alice. Eller Kristina.

Sedan är det också så att ovanstående gäller många av de barn som föddes tidigt i morse. Förutsättningarna för hur man kan leva ut sina medfödda egenskaper är förstås olika, de ramar inom vilka man föds måste alltid tas i beaktande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skall skriva ut horoskopet o sända det till min mor, som ju tidigare alltid kunde läsa om dagen i de förnämliga böcker du gjorde.
Fortsätt njut av vistelsen i Nerja. Här är det ishalka också i dag om än inte lika fasansfullt som i går.
C

Anonym sa...

Klart hon ska heta Ulrika! :D

Queenb sa...

Vad kul att lasa om nyheterna...i england sags ingenting on detta forstass! Keep writing and I shall keep reading...skot om er x

Ditt och datt sa...

Jag tror också på Alice!

Det verkar som om Victoria och Daniel blir bra föräldrar till en så inkännande liten varelse. Mycket trygghet och kärlek.