söndag 27 februari 2011

Ätit rester och läst

Tja, vad ska jag säga om den här dagen? Inte så mycket - jag kan snart förpassa den till handlingarna utan direkt saknad. Lite nytta har jag i alla fall gjort, förutom promenaden då. Fixat med några horoskop och printat ut dom. I övrigt...njutit av lugnet kanske? Ätit rester från rester från i fredags. Det smakade fortfarande gott, men det är bra att det är slut nu - samma mat tre dagar i rad räcker.

En kopp mintte festade jag på under läsningen av Fröknarna von Pahlen. Den blir bättre och bättre. Snart är den slut, och då tror jag att jag ska göra ett besök på biblioteket och leta efter någon liknande tjock gammal tegelsten. Själva längden har ett  värde i sig, det är liksom generöst med en bok som inte genast tar slut. Jag vet att jag gillade till exempel Krig och fred när jag var ung. Och Bröderna Karamazov. Dom ska jag kolla på igen (jag kommer inte ihåg ett skvatt av handlingen), och så får jag se om jag känner mig lockad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dostojevski gillade jag stenhårt när jag pluggade litteratur! Ge dig på Brott & Straff, den är kanon - och en riktig tegelsten! Om du inte får tag i den har jag ett exemplar som du kan låna.

Monica Hortell sa...

Det var en av min favoritböckeri när jag gick i gymnasiet! Läste den flera gånger, men just därför känns den inte så lockande nu... Tror dock jag har den nånstans.