måndag 21 februari 2011

Jobb idag, men tur man inte är i vården

Det handlar mest om jobb idag. Jag sitter framför datorn, tittar då och då ut på den knallblå himlen och försöker hugga på dom små gnistor av inspiration som kommer då och då. Ja ja, det går framåt och snart är det klart.
Itunes får spela några gamla Andreas Vollenweider-CD. Det är musik som passar till det mesta.


Älskade K. fick sitt schema för april och maj idag. Det är alltid något av en rysare, särskilt för en som jobbar deltid, på två avdelningar och dessutom bara kvällar. Det vi vill göra är helt avhängigt av hennes ganska fåtaliga lediga kvällar.
Jag fattar inte att vårdpersonal står ut med sina konstiga scheman! Särskilt inte nu när dom ska göras om så ofta. Det nya systemet "Time Care", när alla anställda själva ska sitta och pyssla med tider och dagar, för att som det så falskt heter, göra sitt önskeschema. Det tar jättemycket tid att lägga dessa "önskescheman" varannan månad, sen går det oftast inte igenom i alla fall.

En typisk sak som har införts bara för att det går. För att datorerna gör det möjligt. Enbart därför. Ingen tycker om det, ingen vill egentligen ha det.
Det är en stor nackdel att inte kunna planera i förväg. Först idag kan vi bestämma det vi ska göra om två veckor, vet vilka kvällar finns att tillgå om man t.ex. blir bortbjuden, ska gå på teater etc.
En annan rysansvärd nackdel gäller alla som har så kallade delade turer. Vad står inte folk ut med!!

Men, K:s schema denna gång var riktigt bra, faktiskt det bästa hon fått sen Time Care infördes. Nästan alla önskningar gick igenom, mycket ovanligt. Så egentligen är vi glada! :-)

Och jag ska nu återgå till mitt. En timme ungefär, sen är jag klar.

Inga kommentarer: