lördag 12 februari 2011

Bra buffé, bra show

Bra dag, verkligen en bra dag! På em gick vi ner på stan. Kallt, blåsigt och j-igt visserligen, och halt också, men vi var taggade. Inställda på mat, dryck och nöjen. Klockan var 16.30, och det är inte alla restauranger som är öppna så tidigt, men vi hamnade på Fugu på Drottninggatan. Väldigt praktiskt eftersom det ligger typ 100 meter från Reginateatern, men vi hade inga jättehöga förväntningar på den kinainriktade buffén. Men - det var hur bra som helst! Gott, fräscht, rena smaker, krispiga grönsaker - ett bra snäpp bättre än det vanliga kinastuket. Och dessutom hade dom något jag aldrig har smakat förut, nämligen ett slags råa vårrullar. Vanliga små friterade fanns också, men dom här var större och själva höljet var genomskinligt och segt och smakade inte just någonting. Inuti fanns kyckling alt. räkor med grönsaker, nudlar och kryddor (koriander! I like!) Man doppade vårrullen i en speciell sås och det smakade exotiskt och utländskt/genuint och GOTT. Kanske den rätt där kocken inte behövde kompromissa...
Men även dom friterade bananerna var ovanligt bra.

Bia gick ut och r-kte, sen kom hon tillbaka med en present. En liten affär där på Drottninggatan sålde bland annat denna kökshjälp, som vi döpte till Alfonso:



Alltså en diskborste, det såg väl alla?

Så var det dags för Technicolour Dreams. Vi var där i god tid för att få bra platser i pubavdelningen (som teatern är delvis omgjord till). Beställde ett glas vin (jag) och två stora öl (K. och B.) Föreställningen var fantastiskt bra! Låtar från slutet av 60-talet, bra musiker/duktiga sångare, hyfsat kul mellansnack, nostalgifaktor 110 procent. Man ville aldrig att det skulle ta slut!
"Goodbye Ruby Tuesday, who could hang a name on you..."
"But I would not feel so all alone, everybody must get stoned..."
"The only man who could ever reach me was a son of o preacher man..."
osv osv. - den ena klassikern efter den andra, rysningar, glädje, nästan tårar av allt igenkännande.
Verkligen häftigt.

Tyvärr tog det slut ändå, efter tre extranummer. Vi var bland dom första som kunde hämta jackorna, och sen var det kyla, halka etc. igen. Vi slog vad om temperaturen på hemvägen, och jag vann. Gissade att det var -9,2 grader. Det var 10,8, men dom andra gissade mycket lägre, obegripligt nog. När benen blir alldeles stela och kalla, då vet man att det är runt tio minus.

Det var skönt att komma hem. Av med tjocka jackor, vantar, huvudbonader och vinterkängor.



Och nu ska vi ladda om för imorgon. Då kommer C. hit från Gävle. Det blir säkert ett och annat pubbesök, kanske Pub 19 eller Hijazz. Bra musik på båda ställena. Med andra ord: troligen skippar jag Melodifestivalen. We´ll see.

Inga kommentarer: