onsdag 2 februari 2011

Jag är en Metallkanin

Imorgon börjar Kaninens år enligt den kinesiska astrologin. Om detta står det till och med på ekonomisidor, där journalisterna hellre skulle hugga av sig fingrarna än skriva neutralt om västerländsk astrologi.
Under Kaninens år är lugn och anspråkslöshet uppskattade egenskaper, och resultat nås genom förhandlingar istf konflikter. Tystlåtna och reserverade personer når framgång, och nya relationer blir lyckosamma. Det är också ett bra år för spel!
Jag är faktiskt Kanin (eller hare eller katt som det också kallas ibland), och jag undrar om året då blir extra viktigt? Är det vi kaninfödda som ska ha särskilt stor tur i spel månne?
Dom fem elementen, som i Kina är jord, eld, vatten, trä och metall styr också hur året blir. Just i år är det Metallkaninens år. Och det år jag föddes var det också Metallkaninens år - det kan inte vara annat än bra!!

Nu har jag läst att:
Kaninen är klok, snäll, omtänksam och vill inte delta i bråk. Hellre förhandlar Kaninen, för att undvika konflikter. Men även om de kan verka oskyldiga och lite skygga av sig är de starka inombords och har väldigt starka viljor. Särskilt gäller det Metallkaninen.

Det låter utmärkt. :-D








5 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Jag tror att du är en väldigt typisk kanin - jag har sett omtanke, förhandlare och en rätt stor portion stark vilja!

Bilden är jättefin! K:s???

Monica Hortell sa...

Åh tack! Fast jag har alltid tyckt att jag är en rätt dålig förhandlare när det gäller mina egna intressen. Viker mig ofta för tidigt.
Och bilden är K:s förstås. Visst är den söt?

Anonym sa...

Att vika sig för tidigt är nog lite av en kvinnlig egenskap, men jag har uppfattningen om dig att du är bra på att argumentera..?

Härlig bild! Jag har för övrigt min favorittavla av K i mitt kök. Den är SÅ fin! :D (Framför gärna det!)

Anonym sa...

Mycket intressant Monica! Vad roligt det är att läsa dina inlägg./TL

Monica Hortell sa...

Tofflan: Ja, jag är rätt bra på att argumentera. Det är nog mest förhandla om pengar som jag är dålig på. Och jag har framfört komplimangen till K. Hon blev jätteglad!

TL: Tusen tack!