söndag 30 januari 2011

Lägenheter och lott

Nu har K. och jag varit på lägenhetsvisning. Inte för att vi har några omedelbara planer på att flytta, men det var dags att reka inför det jättebygge som pågår här utanför. Så nu vet vi mer om det. Två lägenheter var vi in i, en av dom kändes väldigt trevlig och den andra fick vi ångest av. Exakt likadana reaktioner. Och alltid när vi har kollat på lägenheter är vi jätteglada när vi kommer hem, för vi gillar ändå vår lägenhet bäst!

Dagens absurda nyhet tycker jag är den om sexåringen som fick en trisslott av sin mamma. Det blev vinst på 50:-, men när dom skulle lösa ut vinsten blev det tvärstopp, eftersom det numera är 18-årsgräns på spel och lotter. Inte ens mamman fick ta ut vinsten - den lilla pojken var ju med och hade tagit i lotten, alltså förstod man att det var hans! Som att langa sprit ungefär...
Nu tror jag dock inte att lotten konfiskerades, så det var väl bara att gå till ett annat ställe och casha in femtiolappen. Utan barnet. Men så urbota vansinnigt, korkat och Grönköpingsmässigt!
Och vad detta måste betyda är att det inte är okej att t.ex. ge barnbarnen en penninglott i julklapp, som min farmor gjorde ibland. Det är alltså förbjudet, eller?

Inga kommentarer: