lördag 1 januari 2011

Dagen efter

Så är det ett nytt år. Lite segt känns det idag, typisk nyårsdagskänsla... Något jag saknar är backhoppningen som förut brukade sändas i SVT på nyårsdagens förmiddag. Det speciella, frasande ljudet av skidor, Plex som kommenterade, publiken i Garmisch-Partenkirchen som viftade med flaggor, det var en speciell nerv och samtidigt en (för mig) inte alltför engagerande tävling - ett verkligt mysigt sätt att börja dagen på.
Nu är det snart nyårskonserten, där är i alla fall en tradition som finns kvar.

Maten igår var helt suverän. Verkligen bra. Och riklig. Vi åt och åt och var klara alldeles innan tolvslaget. Fast då hade vi en ganska lång paus mellan andra och tredje rätten. Jordärtskockssoppan med pilgrumsmussla och örtsallad är nog den godaste soppan jag ätit i hela mitt liv.  Hummern var jättefin och den speciella potatispurén (brandaden) med rökt lax och dragon lyckade jag få ihop riktigt bra. Oxfilén var förstås också perfekt och tillbehören funkade, ja allt var verkligen jättegott. Enormt rikliga portioner var det som sagt också. Maten hade utan vidare räckt till en eller två personer till.
Jag hade planer på att fotografera dom olika uppläggningarna, men det glömde jag förstås i allt fixande. En bild innan tog jag, från när vi höll på att duka:


K. tog också en bild, lite senare när det såg ut så här:


Vi var uppe rätt länge och diskade sånt som måste handdiskas. Men det står fortfarande odiskade vinglas här och var, och dom ska jag ta itu med om en stund. Nu börjar nyårskonserten!

Inga kommentarer: