söndag 23 januari 2011

Motar förkylning

Det blir inga storverk uträttade idag, det blir ingen vidare aktivitet alls. Jag försöker mota en förkylning genom att vara absolut stilla. Och då menar jag bokstavligen stilla, snudd på staty.
När jag känner att det börjar bli tjockt i halsen, att det är tungt och luddigt i huvudet och att en påtaglig matthet sprider sig i kroppen, då parkerar jag mig alltså i soffan och rör inte en fena. Komprimerar och konserverar den energi som finns. Nu gick jag upp eftersom telefonen ringde och en klient ville kolla en inbetalning, och då kan jag ju passa på och skriva ett kort blogginlägg.

Nyss skröt jag om hur jag aldrig får vinterk---sjukan. Förkylningar råkar jag dock ut för ibland, men inte särskilt ofta. Förra året hade jag ont i halsen och var ganska däckad i ett par dagar, men det var nog det enda på hela året. Fyra av fem gånger motar jag virus och baciller med min speciella statymetod. Plus diverse hälsokostpreparat och huskurer. Nu ska jag till exempel gå och stoppa i mig några Esberitox och dessutom dricka varmt vatten med tibetanska mintdroppar. Sen är det tillbaka till soffan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att ta det lugnt verkar vara bästa medicinen. Själv slåss jag mot nån sorts allergi. Det kliar i näsan och jag nyser - när jag sitter i Annas kök. Vi kan inte komma på alls vad det kommer av, mycket irriterande!..
Krya på dig! Eller rättare sagt: kämpa bra mot bacillerna och bli inte sjuk!

Monica Hortell sa...

Tack. Det verkar som att jag lyckades hejda bacillerna. Men vad skumt med nysallergin? Måste vara nåt konstigt i köket.

Anonym sa...

Mycket märkligt med allergin! Nu när vi bor hemma hos mig den här veckan känner jag ingenting...