fredag 7 januari 2011

Snöfall. Nu slutar det.

Idag känns det bättre. Jag vaknade redan 7.30 och klev nästan upp! Så pigg var jag. Men det kändes nästan onormalt, så jag lyckades somna om efter ett tag. Sen var jag verkligen laddad för en rejäl promenad. Hela kroppen (utom fötterna) skriker efter det. Därför var det inte alltför uppmuntrande att dra upp persiennerna och se ett helt vansinnigt, vrålaktigt össnöväder! En plusgrad dessutom, så det lär vara tung blötsnö. Förhoppningsvis lugnar det sig snart.
Ett av mina promenadmål är Landings, för att köpa valnötsbröd, ett annat är stadsbiblioteket. Om dom har öppen en mellandag som denna. Jag saknar en riktigt bra, tjock bok att försjunka i.

Inte nog med fåglarna. Nu har två miljoner döda fiskar flutit i land i Maryland i USA. Det beror på den kalla vintern, sägs det. Jag trodde havet, på det djup där fiskar lever, var ungefär lika kallt jämt, men där ser man... Men hittar man nu tre tusen döda ekorrar eller en kvarts miljon stelfrusna råttor nånstans, då börjar det nog kännas lite olustigt.

Jaha, under dom få minuter det tagit mig att skriva detta har det täta snöfallet i princip upphört. Enstaka flingor virvlar omkring. Yes! Det gäller att passa på. Ut, ut, till luft och ljus!

Inga kommentarer: