onsdag 8 december 2010

Förbjudet margarinberöm

Mer finns det att förvånas över. Till exempel att Charlotte Perelli har blivit anmäld av "Sveriges konsumenter i samverkan" för att hon i sin blogg har skrivit positivt om margarinet Floras nya förpackning. Det anses vara brott mot marknadsföringslagen, och ordförande i Konsumentorganisationen säger sig vara övertygad om att hon får betalt för att uttala sig positivt! Ja, så nu vill man att Konsumenterket ska utreda detta allvarliga fall. Men vad f-n! Skattepengar säger jag bara, skattepengar!

AB har "förgäves sökt" Perelli (och även P. Wahlgren som blivit anmäld för att hon skriver att hon använder Milda), men de gömmer sig förstås, ängsliga för vad de hemska brotten ska få för konsekvenser...
Får inte en kändis berömma en förpackning? Får andra göra det? Jag skulle sätta en slant på att Charlotte Perelli gillar Floras fina ask bara så där, utan att företaget alls har kontaktat henne med frestande sedelbuntar. För det låter väl extremt långsökt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker verkligen att det är skitlöjligt! Finns det inga svårare brott att utreda..? Man blir så trött... För inte alltför länge sen blev PW påhoppad som f*n efter att ha bloggat om TV-serien Ullared. Får kändisar inte ha åsikter, eller? Och Aftonbladet är inte sena att hoppa på jakten. TRAMS!

Monica Hortell sa...

Extremlöjligt är det verkligen. Vem är PW?