måndag 27 december 2010

Varför detta "där"?

Väldans mycket folk var det på stan idag. Men jag behövde tack och lov inte gå in i nån affär och rea-trängas, utan jag träffade läkaren på Laserkliniken, fick recept på en salva och så var det klart. Salvan, eller krämen kanske man ska säga, ska appliceras på det skadade och förbehandlade hudområdet tre ggr i veckan i en månads tid, till att börja med. Detta ska ta död på dom hudceller som inte är OK. Man kan få  fula sår av denna kräm, så jag vet inte vad jag ska tycka. Vad inehåller den egentligen? Kommer jag att se alldeles hemsk ut? Det visar sig snart.

En helt annan sak: Varför säger folk "bra där" när dom menar "bra" eller "det är bra"??? Var kommer "däret" ifrån? Har uttrycket myntats i nån film eller TV-serie? Idag stod det till och med i en rubrik i Aftonbladet: "Bra där Ylva Johansson". Men vad konstigt det låter. Och så fult.
Ytterligare något jag aldrig kommer att säga. "Bra där". Urk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte dialektalt, det där (!) med "där"?? Ungefär som de i norra länet säger "Hej då!" när de menar "Hej!" Jag har inte hört "där" mer än här i stan...

Monica Hortell sa...

Kanske det. Men Aftonbladet då? Nyanställd rubriksättare från Uppland?

Anonym sa...

Mja, kanske! :D Äh, det var bara en tanke, ja fick associationer till "hej då" i Norduppland...