måndag 6 december 2010

Otrohetsgen

Forskare har hittat en "otrohetsgen" stod det i nätkvällstidningen idag. DRD4 heter den och återfinns hos människor som är notoriskt otrogna. Det låter rimligt, tycker jag. Folk har ju alltid i alla tider varit otrogna, även i samhällen där man blir stenad (eller avrättad på andra sätt) om det upptäcks. Hur kan man  ens få för sig att ta en sån risk, det har jag alltid undrat. Och även mindre extrema konsekvenser, typ de som finns i vårt "upplysta" samhälle, kan ju vara ödesdigra. Skrik och gråt, gräl och våld, skuld och fördömande,  kärlek vänds till hat på nolltid, familjer splittras, hem säljs, barn hamnar i kläm mellan föräldrar som plötsligt hatar varandra. Disaster, depression, the end of life as we know it... Varför? JAG HAR ALDRIG FATTAT DET! (Och, OBS - jag har inte denna gen!)
Vissa håller sig till en partner, andra kan inte det, även om de bestämmer sig och förmodligen från början tror att de ska kunna hålla sig till rätt säng. Vad spelar det för roll? Hur kan ett sexuellt "felsteg" få förstöra livet för många människor?
Jag har aldrig känt att otrohet har med moral att göra, utan att det handlar om något annat. Den franska lösningen har alltid förefallit sympatisk: folk har älskare och älskarinnor, i vissa fall helt öppet, och det finns en relativt utbredd acceptans för det. C´est la vie...sån är människan. Det som sker är en sak, vad man gör det till är en annan.
Som sagt, jag talar inte i egen sak, för själv är jag väldigt monogam. Det kanske också beror på nån gen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint, nu klickade jag på länken på ditt namn i din kommentar hos mig. Som "belöning" (hö, hö, som du ser har jag bitvis höga tankar om mig själv...) lägger jag ut en länk till din blogg i min länklista i högerspalten! :D

Hare gott och hälsa K!

Monica Hortell sa...

Tack, tack! Det var en bra belöning! :-)