tisdag 21 december 2010

Skattechocken upphävd + kan inte dansa vals

Hurra! Jag har egentligen ingen kvarskatt! Det visade sig att den extra inbetalning jag gjorde i våras finns på mitt skattekonto, men den tas inte med när den slutliga skatten räknas ut. Det kallas "kvarskatt" fast summan redan är täckt och mer därtill. Konstigt, konstigt. Jag har i själva verket ett stort överskott, och frågan är hur jag ska få ut dom resterande pengarna. För inte vill jag att Skatteverket ska sitta och tjuvhålla på dom hur länge som helst.

Skatter är ett väldigt tråkigt ämne. Tänk att det finns människor som verkligen är intresserade av det, som tycker det är kul och fascinerande! Jag har något slags blind fläck när det gäller sådant. M. som hjälper mig med bokslut o.d. försökte en gång förklara för mig vad "expansionfond" är för något. Men det gick inte, min hjärna kunde absolut inte ta in den informationen. M., som har rätt stor respekt för min intellektuella kapacitet (åtminstone hade han det innan detta samtal) kämpade verkligen och lät alltmer pressad på rösten, men till slut gav han upp.

Som när jag i min ungdom gick en kurs och skulle lära mig dansa bl.a. vals. Totalt omöjligt. Läraren ägnade extra tid åt mig och var så förstående och pedagogisk som någon kan vara. Men jag fick bara inte ihop det! "Nej, det verkar faktiskt inte som att det går," sa han till slut. Det hade han nog aldrig behövt säga förut.
Schottis var den enda dans jag kunde lära mig, och den kan jag faktiskt fortfarande. Tror jag. Det är nog en av dom enklaste danser som finns?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! :D

Anonym sa...

PS Kom just på att vals också är skitlätt. Man kan nämligen dansa en enkel variant i fyrkant. Jag ska visa när vi ses nån gång. Ifall du har nån brudvals eller så på gång..? ;-)

Monica Hortell sa...

Enkel variant i fyrkant? You lost me already... Men du får väldigt gärna visa nån gång framöver. Nån brudvals är inte aktuell än (hm, vi har ju bara känt varandra i 18 år), men jag har faktiskt tänkt på det, att skulle det blir bröllop så kan det i alla fall inte blir någon vals. :-)

Anonym sa...

Ha ha, jag lovar, till och med du kan dansa vals i fyrkant!