söndag 5 december 2010

Dags för glögg

Minsann, idag gick det bra att jobba. Bara några småkorrigeringar kvar att göra.
Snart ska Älskade K. och jag gå iväg till H&T på glöggbjudning. Roligt. Dom brukar generöst duka upp både det ena och det andra, det är tänd brasa och trevligt mingel av folk vi annars inte träffar så ofta.

När jag var yngre drack jag mycket mer glögg än jag gör nu. Jag gjorde egen till och med: kanel, pomerans m.fl. kryddor fick dra nån vecka i sprit, och sedan silade jag bort kryddorna och tillsatte vin och socker. Det blev en stark, väldigt god glögg som inte var särskilt söt. Just det söta har jag svårt för i kombination med alkohol. Det blir så väldigt sliskigt. Jag gillar godis men inte i flytande form. Så numera blir det inte så mycket glöggdrickande. Jag har faktiskt flera oöppnade flaskor från olika år, jag köper på Systemet och tror att vi ska sitta på advent eller julafton och dricka varm glögg, men så blir det aldrig.
Idag kommer det att vara jättegott och mysigt och stämningsskapande, men sen blir det nog ingen mer gång. Om inte... jag har faktiskt köpt Årets glögg med smak av saffran, och kanske kanske testar vi den endera dagen. Eller ska jag hellre ta den likaså oöppnade glöggen med hjortronsmak från 2005? Hur länge håller sånt egentligen?

Inga kommentarer: