tisdag 21 december 2010

Natt med fullmåne och dator

Kombinationen fullmåne och skattechock gjorde att jag inte kunde sova i natt. Det händer i och för sig lite då och då numera, även utan fullmåne, att jag ligger vaken till långt in på småtimmarna. Men tack och lov är jag pigg som vanligt dagen därpå, utom precis när jag vaknar.

I alla fall, i natt började jag tänka på den skatteinbetalning som jag gjorde i våras. Tänk om det blev något fel, om jag glömde några viktiga siffror och pengarna hamnade någon annanstans... Så klockan 3.10 gick jag upp, tog med mig datorn till det rum som ligger längst från sovrummet för att inte väcka K., och loggade in på plusgirot. Där satt jag mitt i natten, det var tyst i huset, ingen trafik utanför, datorskärmen lyste i det mörka rummet när jag höll på med kortläsare och kontoutdrag och gjorde kopior som jag sparade på hårddisken. Det kändes som...i en film. Och naturligtvis var allt helt i sin ordning. Betydligt lugnare gick jag och la mig igen men kunde inte sova ändå.

Men som vanligt klarar jag sömnlöshet bra, och den här dagen känns precis som vanligt. Och jag älskar internet! Det är verkligen häftigt att kunna kolla vad man vill när man vill.

Inga kommentarer: